Jak korzystać z Udostępniania zdjęć iCloud z łatwością

Użyj udostępniania zdjęć iCloud

Apple zawsze oferuje humanizowany design, który jest atrakcyjnym klientem na całym świecie. Udostępnianie zdjęć w iCloud to jedna z wyjątkowych usług, które doskonale wpisują się w iDevice. Jest to usługa za pośrednictwem iPhone'a, iPada, Maca w aplikacjach Zdjęć, dzięki której możesz udostępniać zdjęcia bardziej poufnie i mądrze. Umożliwia tworzenie udostępnionego albumu zdjęć w usłudze iCloud i tylko wybrane osoby mogą oglądać Twoje zdjęcia. Co więcej, mogą również ogłosić swoje komentarze na Twój temat i wysłać Ci swoje uczucia. Inaczej niż w przypadku innych platform społecznościowych, udostępnianie zdjęć w iCloud jest bardziej podobne do małego Instagrama. I możesz podzielić się swoim życiem bardziej osobistym i intymnym. Czytaj dalej, aby dowiedzieć się, jak utworzyć udostępniony strumień zdjęć na iPhonie.

1. Jak skonfigurować Udostępnianie zdjęć iCloud

Przede wszystkim, jeśli nigdy wcześniej nie korzystałeś z udostępniania zdjęć iCloud, musisz wiedzieć, jak je włączyć. Sprawdź szczegóły procesu jak poniżej.

Skonfiguruj Udostępnianie zdjęć iCloud

Krok 1: Kliknij ikonę "iCloud" w aplikacji Ustawienia. Uruchom Ustawienia na ekranie głównym. A następnie znajdź ikonę iCloud i kliknij na nią.

Krok 2: Przełącz udostępnianie zdjęć iCloud na "WŁ". Na stronie iCloud włącz opcję Zdjęcia. Następnie na następnej stronie należy przełączyć udostępnianie zdjęć iCloud na "WŁ". Teraz masz już włączoną funkcję.

2. Jak utworzyć udostępniony album ze zdjęciami na iPhonie

Po skonfigurowaniu udostępniania zdjęć iCloud, następnym krokiem jest utworzenie udostępnionego albumu ze zdjęciami. A oto wstęp, jak to zrobić.

Utwórz udostępniony album ze zdjęciami

Krok 1: Wybierz ikonę "Udostępnione" u dołu ekranu

Przede wszystkim otwórz aplikację "Zdjęcia" na swoim iPhonie. Następnie możesz znaleźć ikonę wspólna u dołu ekranu i dotknąć jej.

Krok 2: Kliknij przycisk "Dodaj" w lewym górnym rogu

Następnie zobaczysz ramkę z prośbą o nadanie nazwy Twojemu albumowi. Następnie dotknij "Dalej", aby kontynuować.

Krok 3: Zaproś kontrakty iCloud, które chcesz udostępnić zdjęcia

Wprowadź umowy z przyjaciółmi i rodziną. Dodaj osoby, które chcesz. Następnie naciśnij przycisk "Utwórz".

Krok 4: Dodaj zdjęcia do udostępnionego albumu ze zdjęciami

Dotknij nowo utworzonego udostępnionego albumu ze zdjęciami, a następnie kliknij ikonę "Dodaj" w zasobniku albumów. Możesz wybrać zdjęcia, które chcesz dodać do udostępnionego albumu ze zdjęciami. Następnie możesz dotknąć przycisku "Gotowe" w prawym górnym rogu.

Krok 5: Opublikuj udostępniony album ze zdjęciami

Możesz dodać komentarz, jeśli chcesz. Następnie dotknij "Opublikuj". A następnie możesz użyć Udostępniania zdjęć iCloud, aby utworzyć udostępniony album ze zdjęciami na iPhonie.

3. Jak usunąć zdjęcia ze wspólnego albumu zdjęć

Korzystając z udostępniania zdjęć w iCloud, czasami nie chcesz udostępniać niektórych zdjęć osobom lub chcesz je usunąć ze swojego udostępnionego albumu ze zdjęciami. Co powinieneś zrobić? W tej części znajdziesz wskazówki, jak usuwać zdjęcia z udostępnionego albumu ze zdjęciami.

Usuń zdjęcia ze współużytkowanego albumu ze zdjęciami

Krok 1: Wybierz "Udostępniony strumień zdjęć", do którego chcesz usunąć zdjęcia.

Najpierw uruchom aplikację "Zdjęcia" na swoim iPhonie. Następnie naciśnij przycisk "Udostępnione" u dołu ekranu. Następnie dotknij "Udostępniony strumień zdjęć", do którego chcesz usunąć zdjęcia.

Krok 2: Wybierz zdjęcia, które chcesz usunąć

Kliknij przycisk "Wybierz" w prawym górnym rogu, aby wybrać zdjęcia, które chcesz usunąć, dotykając zdjęć.

Krok 3: Usuń zdjęcia

Po zakończeniu zaznaczania kliknij ikonę "Kosz" w prawym dolnym rogu. Następnie dotknij "Usuń" zdjęcia, aby potwierdzić swoje działanie.

4. Jak "polubić" i komentować udostępnione zdjęcia

Czy mogę tworzyć komentarze lub polubić album, gdy korzystam z udostępniania zdjęć w iCloud? Oczywiście, że możesz. I czytaj dalej, aby dowiedzieć się, jak polubić i skomentować udostępnione zdjęcia.

Komentuj udostępnione zdjęcia

Krok 1: Otwórz zdjęcia na swoim iPhonie

Następnie znajdź ikonę "Udostępnione" u dołu ekranu i kliknij na nią. Po przejściu na inną stronę przejdź do przycisku "Udostępnianie" w lewym górnym rogu.

Krok 2: Wybierz zdjęcie, które chcesz skomentować

Stuknij w "Nazwę strumienia", którą możesz skomentować lub polubić zdjęcia. Teraz możesz dodać buźkę lub wysłać wiadomość do ukochanej osoby.

5. Jak zapisywać zdjęcia z udostępnionego albumu

Gdy widzisz ładne zdjęcie swoich przyjaciół, chcesz je zapisać na swoim iPhonie. Jak możesz to zrobić? Czytaj dalej, aby dowiedzieć się, jak zapisać zdjęcia z udostępnionego albumu.

Zapisz zdjęcia

Krok 1: Znajdź zdjęcie, które chcesz zapisać. Przejdź do "Zdjęcia" na swoim iPhonie. Następnie znajdź zdjęcie, które chcesz zapisać i dotknij go.

Krok 2: Kliknij przycisk "Udostępnij", a następnie wybierz opcję "Zapisz obraz". Następnie możesz zapisać zdjęcia w albumie. Oto sposób zapisywania zdjęć z udostępnionego albumu podczas korzystania z udostępniania zdjęć w iCloud.

Wnioski

Po zapoznaniu się z tym artykułem możesz dowiedzieć się więcej o samouczku dotyczącym korzystania z udostępniania zdjęć w iCloud. Możesz założyć konto, utworzyć kilka albumów akcji, usunąć niechciany plik i zrobić kilka komentarzy do udostępnionego albumu. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o funkcjach udostępniania zdjęć w iCloud, po prostu podaj więcej szczegółów w komentarzach.

KomentarzKliknij tutaj, aby dołączyć do dyskusji i podzielić się swoimi komentarzami