Jak rozwiązać problem z odtwarzaniem filmów z YouTube nie na PC / Mac / Android / iPhone

YouTube nie odtwarza

Być może napotkali Państwo problemy z odtwarzaniem filmów z YouTube wcześniej. Nie rzadko zdarza się, że YouTube przestaje działać z tego lub innego powodu. Najczęstsze podpowiedzi, w tym "wideo w YouTube nie uruchamia się", filmy w usłudze YouTube powoli ładują się "," filmy YouTube nie ładują się "w Safari, Chrome na laptopie lub urządzeniach mobilnych, takich jak iPhone, iPad, Android itp. YouTube loadsbut video doesn "t play", "wideo utknie" i "Vdeo Player jest pusty bez wideo". Dla wszystkich bezboleśnie rozwiązywanie problemów z filmami z YouTube nie ma problemu, tutaj wyraźnie podajemy przyczyny i rozwiązania problemów z odtwarzaniem w YouTube.

Problemy i rozwiązania w filmach YouTube nie są odtwarzane

1. Za dużo pamięci podręcznej przeglądarki i plików cookie

Pamięć podręczna to ukryta pamięć zawierająca dane, które umożliwiają szybszą pracę przeglądarki. Pliki cookie to małe pliki przechowywane w pamięci urządzenia. Zbyt duża pamięć podręczna i pliki cookie spowodują jednak, że wideo nie będzie odtwarzane w YouTube. Zdolność przeglądarki lub zainstalowanego rozszerzenia może również wpływać na YouTube i powodować problemy z YouTube. Dlatego użytkownicy powinni zwracać taką samą uwagę na pamięć podręczną i pliki cookie, gdy Twoje filmy z YouTube nie odtwarzają Chrome, Safari, Firefox itp. Aby rozwiązać problem YouTube nie działa problem taki jak ten, spróbuj wyczyścić pliki cookie i dane z YouTube z tymczasowej pamięci podręcznej przeglądarki, aby upewnić się, że twoja strona internetowa jest pusta.

Rozwiązanie: Wyczyść pamięć podręczną i pliki cookie a następnie ponownie uruchom przeglądarkę, aby ponownie odtwarzać filmy z YouTube. Poniżej znajduje się szczegółowa instrukcja obsługi dotycząca różnych przeglądarek.

  • Firefox: Kliknij Firefox Menu> Historia > Wyczyść historię > Detale > Cache > Wyczyść teraz;
  • Chrom: Kliknij Chrom Menu> Ustawienia > Pokaż ustawienia zaawansowane > Wyczyść dane przeglądania > pusty die,en Cache/Kasować Ciasteczka;
  • IE: Kliknij Koło zębate ikona> Bezpieczeństwo > Usuń historię przeglądania > Temporary Internet Files/ Zachowaj ulubione dane witryny> Kasować;
  • Safari (dla Mac OS X): Kliknij safari Menu> Opróżnij pamięć podręczną > pusty.

2. Przeglądarka jest nieaktualna

Jeśli Twoja przeglądarka jest nieaktualna, Twoje filmy z YouTube nie będą odtwarzane. Bez względu na rodzaj zainstalowanej przeglądarki, musisz rozważyć, czy Twoja przeglądarka jest nieaktualna, czy nie Nie odtwarzane filmy z YouTube. Powodem jest to, że stare przeglądarki nie ma możliwości korzystania z prędkości, jak również z bezpieczeństwa, które zostało przyjęte przez nową technologię.

Rozwiązanie: Sprawdź wersję przeglądarki i porównaj ją z najnowszą. Jeśli nie jest to najnowsza wersja, powinieneś uaktualnienie postępuje zgodnie z instrukcją aktualizacji przeglądarki.

3. Powolne połączenie z Internetem

Jeśli spędzasz wiele godzin na oczekiwaniu na buforowanie wideo, oznacza to, że prawdopodobnie twoje połączenie internetowe nie jest wystarczająco szybkie, aby oglądać wideo online. Innymi słowy, jeśli twoje połączenie internetowe nie jest wystarczająco dobre, najprawdopodobniej dostaniesz Problem z buforowaniem YouTube. Mianowicie, nawet filmy YouTube o niskiej jakości mogą prowadzić do długotrwałego buforowania i płynnego odtwarzania. Aby rozwiązać taki problem z YouTube nie działa, sugeruje się zamknięcie innych.

Rozwiązanie: Jeśli masz wolne połączenie z Internetem, możesz używać Tiparda Konwerter wideo Ultimate zapisywać filmy z YouTube na komputerze zamiast oglądać je online. Ze względu na technologię pobierania wielu strumieni, oprogramowanie to zrobi pobierz film z YouTube znacznie szybciej niż buforuje w przeglądarce. Narzędzie jest bezpłatne dla wszystkich, bez ograniczeń czasowych i funkcji.

4. Zapora firewall

Czasami wideo na YouTube może zostać zablokowane przez system zapory na twoim komputerze. Zapora sieciowa służy do utrzymywania bezpieczeństwa sieci i kontrolowania przychodzącego i wychodzącego ruchu sieciowego. Jest wątpliwe, czy natywna zapora systemu Windows może blokować filmy z YouTube, zwłaszcza jeśli wszystko działało dobrze wcześniej. Problem z brakiem ładowania filmów z YouTube może znajdować się w zaporach firm trzecich, takich jak Comodo lub McAfee.

Rozwiązanie: Jeśli masz zainstalowaną jedną z nich, spróbuj ją wyłączyć i ponownie załaduj przeglądarkę, aby ponownie obejrzeć filmy z YouTube. Jeśli to pomaga, możesz odinstaluj zaporę blokującą lub dodaj YouTube do listy autoryzowanych witryn.

Jednak program antywirusowy jest oczywiście niezbędny dla komputera.

Złośliwe oprogramowanie może być zawsze przyczyną problemów na twoim komputerze. Nieudane odtwarzanie filmów z YouTube nie jest wyjątkiem. Upewnij się, że program antywirusowy jest zainstalowany na komputerze i skanuj go regularnie.

5. JavaScript jest wyłączony

Aby wiele funkcji działało, JavaScript jest wymagany w przeglądarce. Jeśli zauważysz błędy na stronach internetowych, takich jak zepsute obrazy lub jąkanie, które spowalniają przeglądarkę, możliwe, że JavaScript został wyłączony. Bez JavaScriptu YouTube również byłby brzydki, ponieważ kilka komponentów YouTube działa bez ponownego ładowania strony (ulubione, oceny, komentarze, nowy projekt kanału, powiązane filmy itp.) I wymaga JavaScript.

Rozwiązanie: Zalecana Włącz JavaScript przed rozpoczęciem odtwarzania filmów z YouTube.

6. Problemy z Adobe Flash Player

Jako doświadczeni użytkownicy YouTube wiemy, że prawie wszystkie filmy z YouTube używają odtwarzacza HTML5 do odtwarzania ich w dzisiejszych czasach, ale niektóre filmy nadal wymagają wtyczki Adobe Flash Player do oglądania w przeglądarce. Być może zignorujesz instalację Adobe Playera, ponieważ uważają, że jest to niebezpieczne pobieranie.

Poza tym, czasami nawet jeśli zainstalowałeś Adobe Flash Player, nadal możesz spotkać się z YouTube bez problemu z dźwiękiem / dźwiękiem. Czemu? Możesz zainstalować Adobe Flash Player lub Twój Adobe Flash Player jest uszkodzony z brakującymi danymi itp.

Rozwiązanie: Aby uniknąć błędu YouTube w odtwarzaniu filmów, zainstaluj wtyczkę Adobe Flash Player kiedy po raz pierwszy odwiedziłeś stronę YouTube lub zaktualizujesz Adobe Flash Player zgodnie z podpowiedzią.

7. Jakość wideo nie jest zgodna z filmem w YouTube

Aby zapewnić użytkownikom najwyższy komfort oglądania, YouTube pozwala dowolnie dostosowywać jakość wideo od niskiej do wysokiej. Czasami jest to wykonalne. Ale filmy z YouTube'a nie będą odtwarzane, na przykład problem z czarnym ekranem YouTube lub zadziwiające filmy z YouTube, jeśli wybrana jakość wideo jest wyższa niż oryginalna jakość przesyłania. Jakość wideo zależy od wielkości odtwarzacza wideo oraz od jakości, która została użyta do przesłania filmu, jeśli zdarzyło się, że film został nagrany przy użyciu standardowej rozdzielczości, to wideo zdecydowanie nie będzie dostępne w wysokiej rozdzielczości .

Rozwiązanie: W takim przypadku rozsądnie jest, abyś to zrobił zmienić jakość wideo. Możesz przejść do ikony koła zębatego i wybrać preferowaną jakość. Przy okazji lepiej oglądać filmy w serwisie YouTube z domyślną jakością wideo, aby uniknąć wyświetlania filmów z YouTube.

8. Dodatki innych firm

Następujące dodatki i wtyczki mogą wpływać na prawidłową pracę w YouTube.

  • 1) Wszelkie typy akceleratorów internetowych - jeśli je masz, wyłącz je lub wybierz opcję "Nie przyspieszaj tej witryny" w YouTube.
  • 2) Dowolne typy bloków reklamowych - ponieważ YouTube ma skomplikowany system zarabiania na filmie, niektóre bloki reklam mogą wpływać na ładowanie wideo.
  • 3) Pobierz wtyczki - niezależnie od tego, jak dobre i wygodne mogą się wydawać, różne wtyczki do pobrania YouTube nie tylko spowalniają pracę z YouTube, ale wręcz uniemożliwiają.

Rozwiązanie: Wyłącz ich. Jeśli chcesz pobierać filmy z YouTube, lepiej użyj Video Downloader, ponieważ do rozpoczęcia pobierania potrzebny jest tylko link do filmu w serwisie YouTube, a to w żadnym wypadku nie wpłynie na działanie witryny.

9. Nieaktualny system do Twojego telefonu

Nie wszystkie urządzenia z Androidem otrzymują aktualne aktualizacje systemu. Posiadanie przestarzałego systemu może spowodować, że niektóre aplikacje nie będą działać poprawnie, zwłaszcza w aplikacji YouTube. Po zaktualizowaniu interfejsu API danych YouTube do obsługi nowych funkcji aplikacja mobilna YouTube przestanie działać na wielu starszych urządzeniach. Ci, którzy korzystają z urządzenia z systemem iOS 7 lub nowszymi wersjami, są bezpieczni, ale jeśli Twój iPhone, iPad lub iPod Touch używa wcześniejszej wersji systemu operacyjnego Apple, nie będziesz mógł korzystać z YouTube.

Najstarszą wersją, na której można uruchomić iOS 7, jest iPhone 4. Wszystkie poprzednie generacje są ograniczone do iOS 6.

Rozwiązanie: Możesz spróbować zaktualizuj wersję na iOS jeśli urządzenie pozwala na to lub spróbuj pobrać filmy offline na komputerze, a następnie przenieść je na urządzenie.

10. Słaba pamięć

Niska pamięć oznacza wolniejsze urządzenie, a wolne urządzenie oznacza niemożność uruchamiania ciężkich aplikacji takich jak YouTube. Dlatego ważne jest, aby sprawdzić pamięć telefonu i upewnić się, że jest on utrzymywany i zarządzany.

Rozwiązanie: Istnieje wiele sposobów zarządzania pamięcią i oto kilka sposobów, aby to zrobić. Możesz również pobrać aplikacje do zarządzania pamięcią, aby pomóc zwiększyć wydajność swojego urządzenia i zwolnij trochę pamięci.