Najlepsze metody 4 do czyszczenia historii na iPadzie

Wyczyść historię na iPadzie

W codziennym życiu często używamy iPada do surfowania po Internecie. Ponieważ iPad jest wygodniejszy niż laptop, a ekran iPada jest większy niż smartfon. Jednak, jeśli chodzi o prywatność, możesz nie chcieć zapisywać odwiedzonych stron internetowych lub innych działań na iPadzie. Możesz usunąć historię przeglądania na iPadzie, a nawet wyczyścić cały iPad bez ścieżki. Jeśli to jest twój problem, to trafiłeś we właściwe miejsce. Artykuł przedstawi Ci metody 4, aby wyczyścić historię na iPadzie, iPadzie lub iPadzie mini.

Metoda 1: jak wyczyścić historię na iPadzie bez ścieżki

Aby wyczyścić historię na iPadzie bez ścieżki, Tipard Eraser iPhone'a powinna być najlepszą gumką danych do czyszczenia całego iPada. Jest w stanie bezpiecznie usunąć historię przeglądarki, dane logowania, dane z pamięci podręcznej, wiadomości, wideo, pliki muzyczne, zdjęcia i więcej z iPada z 100% nieodwracalnym.

Krok 1

Podłącz iPada do programu

Uruchom Tipard iPhone Eraser after. Następnie użyj kabla USB, aby podłączyć iPada do komputera, a program wykryje go automatycznie. Możesz usunąć historię Google, wyczyścić pamięć podręczną i pamięć, aplikacje, historię przeglądarki, pliki cookie Safari i inne elementy z iPada z łatwością.

Tipard iPhone Eraser

Krok 2

Wybierz poziom usuwania

Wybierz poziom kasowania, aby wyczyścić wszystkie historie na iPadzie. Program zapewnia 3 wymazywanie poziomów, aby trwale wyczyścić całą pamięć podręczną na iPadzie, a możesz wybrać niebieski "niski" poziom kasowania, aby wymazać wszystkie historie i zdarzenia.

Wybierz poziom wymazywania

Krok 3

Wyczyść historię na iPadzie

Kliknij przycisk "Start", aby usunąć dane z iPada. Po zakończeniu całego procesu możesz znaleźć wszystkie dane usunięte. Historia przeglądania, pamięć podręczna, zdjęcia, wideo i inne pliki na iPadzie nie mogą być już przywrócone.

Wyczyść historię

Metoda 2: Jak usunąć historię na iPadzie w Ustawieniach

Jeśli chcesz usunąć historię przeglądania na iPadzie, możesz po prostu usunąć je bezpośrednio w Ustawieniach. Wystarczy zapoznać się z procesem szczegółowym, aby wyczyścić historię przeglądania bez śladu, wykonując następujące czynności.

Krok 1: uzyskaj dostęp do historii przeglądania w Ustawieniach

Kliknij ikonę "Ustawienia" na ekranie głównym iPada. Przewiń w dół po lewej stronie, aż znajdziesz pozycję dla Safari. Naciśnij opcję "Safari", a znajdziesz "Wyczyść historię", powyżej "Wyczyść pliki cookie i dane".

Ustawienia

Krok 2: Wyczyść historię na iPadzie w aplikacji Ustawienia

Po kliknięciu opcji "Wyczyść historię" zostaniesz poproszony o potwierdzenie wyboru usunięcia historii na iPadzie. Zgadzam się z tą opcją, a odwiedzana historia przeglądania sieci zniknie na zawsze.

Wyczyść historię

Wskazówki: Wyczyść historię na iPadzie jest wyszarzony

Jeśli nie ma danych historii ani danych witryny, które mają zostać wyczyszczone, ustawienie zmieni kolor na szary. Ustawienie może być również szare, jeśli dla stron internetowych ustawiono kontrolę rodzicielską. Aby sprawdzić ustawienia, przejdź do Ustawienia> Ogólne> Ograniczenia, a następnie przewiń do Dozwolona treść.

Metoda 3: jak wyczyścić historię na iPadzie przez przeglądarkę Safari

Oprócz historii usuwania na iPadzie w aplikacji Ustawienia, możesz także bezpośrednio usunąć historię przeglądania Safari. Jeśli chodzi o tę metodę, możesz usunąć niechciane historie przeglądania na iPadzie, a nie na wszystkich.

safari

Krok 1: Otwórz zakładki

Otwórz Safari, klikając ikonę Safari w lewym dolnym rogu ekranu iPada. Teraz kliknij "ikonę zakładek", znajdującą się w górnej części okna przeglądarki, po prawej stronie paska adresu.

Krok 2: Wybierz opcję historii i wyczyść historię

Wybierz opcję "Historia". Zobaczysz teraz listę wszystkich odwiedzonych stron wraz z datą i dniem, w którym poszedłeś do tej witryny. W dolnej części okna pojawi się opcja "Wyczyść". Uderz w to. Otrzymasz teraz dwie opcje "Wyczyść historię" lub "Anuluj". Do usuń historię przeglądania na iPadzie, po prostu naciśnij "Wyczyść historię". I to wszystko.

Metoda 4: jak pozbyć się danych przeglądania na iPadzie Google Chrome

Google Chrome to świetna przeglądarka na iPadzie, która jest przyjazna i łatwa w użyciu. Jednak Google Chrome na iPada przechowuje dane przeglądania na tablecie, w tym historię odwiedzanych stron. To nie jest bezpieczne dla twojej prywatności. Więc jeśli chcesz uniknąć tej sytuacji, powinieneś nauczyć się, jak pozbyć się danych przeglądania. Oto rozwiązanie.

Google Chrome

Krok 1: Dostęp do opcji ustawień

Otwórz przeglądarkę. Kliknij przycisk menu Chrome (trzy wyrównane pionowo kropki), który znajduje się w prawym górnym rogu okna przeglądarki. Gdy pojawi się rozwijane menu, wybierz opcję Ustawienia.

Krok 2: Wyczyść dane przeglądania

Znajdź sekcję Zaawansowane i dotknij Prywatność. Następnie zobaczysz opcję Wyczyść historię przeglądania i kliknij ją. Ekran Wyczyść dane przeglądania na iPadzie powinien być teraz widoczny, oferując następujące opcje.

  • 1. Historia przeglądania
  • 2. Pliki cookie, dane witryn
  • 3. Zapisane obrazy i pliki
  • 4. Zapisane hasła
  • 5. Dane autouzupełniania

Chrome może usunąć część danych z iPada, ponieważ możesz nie chcieć usunąć wszystkich swoich danych osobistych za jednym zamachem. Wybierz konkretny element do usunięcia, a niebieski znacznik wyboru znajduje się obok jego nazwy. Stuknięcie prywatnego składnika danych po raz drugi spowoduje usunięcie tego znacznika.

Krok 3: Usuwanie danych przeglądania

Aby rozpocząć usuwanie, wybierz Wyczyść dane przeglądania na iPadzie. Zestaw przycisków pojawi się u dołu ekranu, co wymaga ponownego wyboru opcji Wyczyść dane przeglądania, aby rozpocząć proces.

Podsumowanie

Kupiłeś nowego iPada i chcesz usunąć wszystkie dane ze starego iPada, aby móc go sprzedać w serwisie eBay? Nie możesz całkowicie usunąć swoich danych z iPada, po prostu usuwając je lub przywracając. IPhone Eraser to najlepszy sposób, aby trwale usunąć wszystkie dane z iPada i chronić dane prywatne przed kradzieżą. To oprogramowanie do kasowania danych iPhone'a może wymazać wszystko z iPhone'a i nadpisać przestrzeń dyskową, aby usunięte dane nie były możliwe do odzyskania.